RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vier jongeren aangehouden voor vernielingen in Overvecht

UTRECHT - De politie in Utrecht heeft vier tieners opgepakt voor meerdere vernielingen in de wijk Overvecht. Op de Tigrisdreef werd zondag een camerapaal in brand gestoken. Gisteren was het in dezelfde straat opnieuw raak. Toen werd een bushokje door twee jongens opgeblazen met vuurwerk.

Op zondagavond zagen een aantal agenten hoe drie jongens een camerapaal op de Tigrisdreef in brand staken. Die paal stond daar voor toezicht in het kader van autobranden en de jaarwisseling. Via cameratoezicht werden de wegrennende jongens gevolgd. Twee van hen, jongens van 16 en 17 jaar uit Utrecht, konden uiteindelijk aangehouden worden door de politie. Ze kregen van burgemeester Van Zanen een gebiedsverbod met meldplicht opgelegd. Naar de derde is de politie nog op zoek.

De politie pakte gisteravond twee andere jongens op. Die waren bezig om een bushokje op te blazen met zwaar illegaal vuurwerk. Daarna vluchtten de jongens van 16 jaar oud met een scooter. Bij hun aanhouding bleek dat ze nog meer vuurwerk bij zich hadden en ook in hun huis bleek vuurwerk te liggen. Al het vuurwerk is door de politie in beslag genomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -