Leidingbreuk op kerstochtend in Zeist, waterballet in weiland

Een flink gat in het weiland waar de leidingbreuk ontstond.
Een flink gat in het weiland waar de leidingbreuk ontstond. © Keistadnieuws
ZEIST - Veel inwoners van Zeist zijn de Kerst begonnen zonder water, of hadden last van een lagere waterdruk. In een weiland bij een boerderij langs de Noordweg was vanochtend vroeg een leidingbreuk.
Een hardloper ontdekte de breuk. Hij zag dat het water tientallen centimeters omhoog spoot. Al snel stond een groot deel van het weiland blank.
Ondertussen regende het op social media klachten van buurtbewoners die geen of weinig water uit de kraan kregen. Vooral in het noorden en westen van Zeist hadden veel mensen er last van. Om hoeveel huizen het precies ging, is niet bekend.
Vitens stuurde twee monteurs naar de Noordweg. Die hadden geen makkelijke klus omdat ze moesten graven in het gras.
Een weiland naast de Noordweg staat voor een groot deel blank.
Een weiland naast de Noordweg staat voor een groot deel blank. © Lucas Weijers

HERSTELD

Iets voor 10.00 uur is de boel grotendeels hersteld. De meeste huizen zijn weer aangesloten. Wel kan er in het begin nog even bruin water uit de kraan komen. Een woordvoerder van Vitens benadrukt dat dat niet gevaarlijk is. Als mensen de kraan een paar minuten laten doorstromen, wordt het water vanzelf weer helder.
Enkele woningen heel dicht in de buurt van de leidingbreuk hebben nog wat langer geen water. Vitens gaat de bewoners daar zelf benaderen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.