RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drukte bij vuurwerkhandelaar Veenendaal: 'We draaien 24 uur per dag'

1/2
VEENENDAAL - De drukste periode in het jaar is voor de Veenendaalse vuurwerkhandelaar GBV Weco weer aangebroken. "We zijn deze week 24 uur per dag aan het werk", vertelt directeur Gert Breeschoten.

GBV Weco is met een jaarlijkse verkoop van drie miljoen kilo aan vuurwerk een van de grootste vuurwerkdistributeurs van Nederland. "Dat zijn zo'n 120 zeecontainers", vertelt Gert. In de loods aan de Bobineweg in Veenendaal staat 450 ton aan knal- en siervuurwerk, nog drie miljoen kilo is te vinden in een loods over de Duitse grens.

'VUURWERKVERBOD IS ONZIN'
De zaken gaan goed. "Dit jaar is de vraag met 15 procent gestegen, vorig jaar was dat nog 4 procent", zegt Gert. Bestelbussen rijden af en aan op het industrieterrein om het vuurwerk naar verkooppunten door het hele land te krijgen. Vandaag rijden er een stuk of zestig bussen drie of vier keer op en neer, morgen zijn dat er honderd.

Bestelbussen bevoorraden verkooppunten door heel Nederland


Het meest populaire vuurwerk is zonder de twijfel de compound, toevallig ook Gerts favoriet. Dat zijn cakes die binnenin zijn doorgelust, zodat je met een keer aansteken minutenlang vuurwerk hebt. "Mensen willen gemak en veiligheid en dat biedt dit vuurwerk. Het marktaandeel van dit type vuurwerk is in vijf jaar tijd van nul naar 35 procent gegaan."

Vuurwerkvrije zones of een verbod waar onder andere de burgemeester van Veenendaal een voorstander van is, vindt Gert onzin. "Dan halen de mensen hun vuurwerk wel in BelgiŽ of Duitsland. Maar wat nog veel schadelijker kan zijn, is als mensen illegaal vuurwerk uit landen als Polen en TsjechiŽ gaan halen. Dat moeten we niet willen."

De officiŽle landelijke vuurwerkverkoop start morgen en duurt tot Oudjaarsdag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -