Grote brand verwoest voedsel- en kledingbank Woudenberg: 'Honderden mensen hebben nu geen eten'

© Persbureau Heitink
WOUDENBERG - In het pand van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg, dat in het naastgelegen dorp Scherpenzeel ligt, is vannacht even na de klok van twee brand uitgebroken. Het pand is volledig verwoest. De stichting voorziet huishoudens in de omgeving van onder meer voedsel en kleding.
De brandweer was snel met meerdere eenheden ter plaatse en besloot op te schalen naar een middelgrote brand. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.
Volgens de voorzitter van de stichting is er voor bijna een ton aan schade. Voorzitter Jacco van den Essenberg is geschokt: "In het pand lagen voedingsmiddelen, kerstpakketten, voor iemand een wasmachine en een droger, fietsen voor kinderen en ook computers. Dit is echt catastrofaal. Een drama. De honderden mensen die afhankelijk zijn van onze stichting hebben nu gewoon geen eten."
Hij ging meteen naar het pand toe, toen hij vannacht hoorde van de brand: "Een vlammenzee. Het pand is echt helemaal weg. Helemaal tot de grond toe gelijk. Door de adrenaline ga je meteen verder, want je laat wel mensen in de steek die op je rekenen."
Rond de klok van vijf uur was de brand onder controle. Het pand is volledig uitgebrand. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.