Grootste platencollectie van Nederland te koop in Jaarbeurs: 'Ik denk dat we al 15.000 elpees hebben verkocht'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Liefhebbers van vinyl kunnen vandaag en morgen hun slag slaan in Grand Café Speys in de Jaarbeurs. Daar wordt namelijk de grootste collectie platen van Nederland verkocht. 40.000 stuks telt de collectie en er is voor ieder wat wils: van rock tot pop en klassiek, oude en nieuwe platen.
"We zijn inmiddels behoorlijk uitgedund, dus ik weet niet of dit nog de grootste collectie is", vertelt Karolien Hillenaar die de platencollectie van haar broer beheert en verkoopt. "Hij heeft natuurlijk thuis nog z'n eigen collectie veiliggesteld maar vindt dat iedereen er in een graantje van mee mag pikken. Het wordt ook heel enthousiast bezocht."
Dat klopt, het is inderdaad druk in de platenwinkel "Ik denk er al zo'n 15.000 elpees over de toonbank zijn gegaan", laat een van de verkopers weten. En het publiek dat de platen koopt is divers: jong en oud, vrouw en man.
De grootste platencollectie van Nederland gaat in de verkoop
"Ik heb ook Spotify, da's handig voor in de trein, maar thuis zet ik toch liever een plaatje op. Zo'n elpee heeft toch z'n charme" vertelt een jonge vinylliefhebber. Hillenaar: "Iedereen wil weer plaatjes draaien, het is gewoon echt weer populair. Mensen zijn op zoek naar iets tastbaars."
Wie nog op zoek is naar dat ene ontbrekende pareltje voor z'n collectie kan vandaag en morgen nog tot 24.00 terecht bij de platenbeurs in de Jaarbeurs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.