RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrijwilligers in Wijk bij Duurstede bakken oliebollen voor onderhoud Grote Kerk

1/3
WIJK BIJ DUURSTEDE - In Wijk bij Duurstede worden vandaag honderden oliebollen bezorgd als onderdeel van een inzamelingsactie voor de Grote Kerk. Het initiatief voor de jaarlijkse actie komt van de Hervormde gemeente te Wijk bij Duurstede.

Afgelopen dagen konden mensen oliebollen bestellen: 10 stuks voor 7,50 euro of 5 oliebollen voor 4 euro. De opbrengst is bedoeld voor het onderhoud van de 400 jaar oude kerk. "Gisteravond waren er 2500 oliebollen besteld, vergelijkbaar met voorgaande jaren. Maar ik denk dat het nog oploopt tot 2800", vertelt vrijwilliger Dirk van Lankeren.

Bij de actie zijn 20 mensen betrokken. "Vijf of zes vrijwilligers zijn bezig met het bakken en inpakken en de financiŽle afhandeling, de anderen zijn bezorgers. Alle ingrediŽnten zijn afgelopen weekend voorbereid en we zijn vanochtend begonnen met bakken."

Een superdrukke dag voor de Wijkse amateuroliebollenbakkers.


ONDERHOUD

De opbrengst is bedoeld voor het kerkgebouw. "Het is een oude kerk, dus je kunt je voorstellen dat er altijd wel wat aan gedaan moet worden. In januari worden er bijvoorbeeld drie ramen geÔsoleerd en wordt het glas-in-lood vervangen. Dat zijn best forse uitgaven."

Door het jaar heen worden er ook andere acties georganiseerd voor de kerk. "Drie of vier keer per jaar is er een boekenmarkt en er is ook weleens een rommelmarkt georganiseerd."

Oliebollen bestellen en ophalen kan vandaag nog. GeÔnteresseerden kunnen dan langskomen op de Landscheidingsweg 9 in Wijk bij Duurstede.

 Bij de actie zijn 20 mensen betrokken. Bij de actie zijn 20 mensen betrokken. | Foto: Dirk van Lankeren


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -