Kans op zeer dichte mist rond jaarwisseling; in Cabauw slechts 69 meter zicht

Archief.
Archief. © Ab Donker
DE BILT/CABAUW - Het KNMI denkt dat de jaarwisseling gepaard gaat met zeer dichte mist, waarbij het zicht minder dan 50 meter kan zijn en lokaal zelfs kan teruglopen tot circa 10 meter. Die omstandigheden worden verergerd door het vuurwerk, aldus het weerinstituut.
Vanochtend was het zicht in Cabauw (gemeente Lopik) slechts 69 meter, meldde Weeronline vanochtend. Vandaag kan er in de loop van de dag ook in het midden van het land plaatselijk (dichte) mist ontstaan. Waar deze mist hangt, kan deze mogelijk de hele dag duren, aldus het KNMI.
In het noorden zijn er ook zonnige perioden. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 3 graden in hardnekkige mistgebieden tot 8 graden in het noorden. Vanavond zal de mist zich uitbreiden, vooral naar het noorden van het land. In het zuiden is (dichte) mist volgens het KNMI zeker niet uitgesloten.
Nieuwjaarsdag begint op veel plaatsen mistig, vooral in het noorden. In de loop van de dag lost de mist geleidelijk op en breekt de zon door, maar de mist kan lokaal hardnekkig zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.