RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Overleeft ijsbaan Maarssen oud en nieuw dit jaar wél?

1/2
MAARSSEN - Maarssen On Ice houdt vanavond een feestje. Om het nieuwe jaar in te luiden n om een oogje in het zeil te houden. Vorig jaar rond de jaarwisseling werden namelijk vernielingen aangericht op en rondom de ijsbaan. Dat willen ze in Maarssen dit jaar koste wat kost voorkomen.

"Tijdens de vorige jaarwisseling hebben ze vuurwerk op het ijs gegooid, zijn auto's vernield en is het dak gesloopt net als de kerstbomen en de verlichting", vertelt organisator van het ijsfestijn Arjan van den Hoek. De schade liep toen in de duizenden euro's. "Dat was heel erg en willen we niet nog eens. Daarom gaan we met 20 man dineren en kunnen we de boel in de gaten houden."

Er blijft zelfs n medewerker de hele nacht bij de ijsbaan. "Ik ga lekker tukken hier op de bank en kijken of er geen vuurwerk wordt afgestoken."

Tijdens het feestje in Maarssen wordt er volop gegeten en gedronken. Veel medewerkers, die normaal gesproken de ijsbaan niet opgaan, binden waarschijnlijk vanavond wl de ijzers om. Onervaren schaatsers met een drankje op, gaat dat wel goed? "We zullen vooral schade toebrengen aan onszelf", vertelt Van den Hoek. "Hopelijk niet te veel zodat iedereen morgen weer aanwezig kan zijn. En er sneuvelt wel eens een hockeygoaltje, die gebruiken we als ondersteuning."

De boel wordt trouwens weer netjes opgeruimd vanavond, want op 1 januari is de schaatsbaan weer open. Bezoekers kunnen er vanaf 13.00 terecht.

Vrijwilligers van de ijsbaan in Maarssen houden de boel in de gaten


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -