RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw per abuis foto van Utrechtse kroongetuige Nabil B. verspreid door OM

UTRECHT - Het OM heeft opnieuw een foto van de beveiligde kroongetuige Nabil B. in de zaak-Marengo verspreid. Dat meldt het AD. Het Openbaar Ministerie bevestigt aan RTV Utrecht dat er opnieuw een fout is gemaakt.

In de week voor kerst zou er via een dvd aanvullingen in het strafdossier zijn verstuurd, waarbij opnieuw een foto van Nabil B. te zien is. Het gaat om dezelfde foto die eerder ook al per ongeluk werd verspreid, aldus het AD.

REACTIE OM
Een woordvoerder van het OM laat aan RTV Utrecht weten dat er inderdaad "per abuis" een bestand is rondgestuurd aan alle advocaten en de rechtbank waarin de foto van Nabil B. te zien is. Het gaat om 16 advocaten die de dvd hebben ontvangen.

De fout werd gisteren ontdekt en het OM heeft vanochtend alle betrokken partijen op de hoogte gesteld van de fout en excuses aangeboden, laat de woordvoerder weten. Daarnaast is de advocaten verzocht om de verstrekte dvd in te laten ruilen voor een versie waarin de foto van Nabil B. niet is opgenomen.

Het OM zegt ook tegen RTV Utrecht dat er bij een volgende verstrekking "nog nauwkeuriger" wordt omgegaan met informatie uit het strafdossier.

MARENGO
B. heeft een reeks belastende verklaringen tegen Ridouan T. uit Vianen en zijn medeverdachten afgelegd. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij onder meer de moord op Ranko Scekic in Overvecht en de vergismoord op Hakim Changachi in diezelfde wijk. Ook wordt hij gelinkt aan de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein. Al die zaken zijn door het OM samengevoegd in het zogenoemde 'Marengo-proces'.

Nadat bekend werd dat Nabil B. belastende verklaringen had afgelegd, werd zijn onschuldige broer en daarna zijn advocaat Derk Wiersum vermoord. In totaal staan in het Marengo-proces zestien verdachten terecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -