RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ga niet meer de weg op: code oranje in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Rijkswaterstaat adviseert mensen vanavond en vannacht niet meer de weg op te gaan als dat niet per se hoeft. Er is zeer dichte mist en dat leidt op veel plekken tot ongelukken. In Utrecht is code oranje afgegeven, in De Bilt kun je niet verder kijken dan 17 meter.

De luchtkwaliteit boven de stad Utrecht zal vroeg op de eerste ochtend van het nieuwe jaar zeer slecht zijn, meldt het RIVM. Hetzelfde geldt voor de andere drie grote steden en de stad Groningen. Dat komt door de grote hoeveelheid vuurwerk die wordt afgestoken. Voor het noorden komt daar ook nog eens de zeer dichte mist bij.

Daarnaast waarschuwt het KNMI voor plaatselijke kans op gladheid door de kou. De temperaturen liggen enkele graden boven nul, maar bij vlagen kan het nipt vriezen.

CODE ROOD
In het noorden van het land werd door het KNMI gedurende de avond zelfs code rood afgegeven. Het zicht is ook in Friesland, Groningen en Drenthe soms minder dan tien meter. Mede daardoor is op de snelweg bij Heerenveen een kettingbotsing geweest waarbij zo'n dertig auto's op elkaar botsten. Inmiddels is de alarmering afgezwakt tot code oranje.

DE BILT
Weeronline meldt dat in De Bilt, op een van de officiŽle meetpunten, een zicht is gemeten van zeventien meter. Dat is tot nu toe de laagste waarde die op de officiŽle meetpunten van het KNMI is gemeten.

Wie toch het verkeer in gaat, moet mistlampen gebruiken. De ANWB raadt iedereen aan langzaam te rijden, maar benadrukt ook dat mensen niet stil moeten staan met hun auto. Dat kan tot gevaarlijke ongelukken leiden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -