RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Agenten meermaals belaagd in Kanaleneiland, ook incidenten De Bilt, Vianen en Zeist

1/2
UTRECHT/VIANEN - Op meerdere plekken in de provincie zijn rond de jaarwisseling agenten aangevallen. Vooral in de Utrechtse wijk Kanaleneiland was het onrustig.

Rond 23.30 uur schoten bewoners vuurwerk richting agenten. De politiemedewerkers waren bezig de brandweer te assisteren, die naar de wijk was gekomen vanwege een brandje.

Eerder op de avond ging het ook mis op de kruising van de Marco Pololaan en de Bartolomeo Diazlaan. Surveillerende agenten zagen een kapotte lantaarnpaal over de weg hangen. Toen ze poolshoogte wilden nemen werden ze bestookt met vuurwerk. Hierbij sneuvelde de ruit van de dienstauto. Drie personen zijn opgepakt.


Niet alleen in Kanaleneiland werden agenten belaagd. Eerder op de avond zijn ook in Vianen politie en brandweer bekogeld met vuurwerk. Dat meldde burgemeester Sjors FrŲhlich op Twitter. De burgemeester loopt vandaag een dag met hulpboa's in Vijfheerenlanden mee. Hij schrijft: "Volstrekt onacceptabel dus tolereren we ook niet." Hier is later op de avond ťťn aanhouding verricht, aldus de burgemeester.


Ook de burgemeester van De Bilt, Sjoerd Potters, sprak zijn verontwaardiging uit over gebeurtenissen in zijn gemeente. Er zou vuurwerk zijn gegooid naar de brandweer.


In Zeist is de brandweer belaagd met zwaar vuurwerk, toen ze een brandende scooter aan de Couwenhoven wilden blussen.

 Eerder vanavond werden agenten in Vianen ook belaagd. Eerder vanavond werden agenten in Vianen ook belaagd. | Foto: JSMultimedia


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -