RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jaarwisseling Utrecht: 38 aanhoudingen, gewonde agent, brandweer belaagd

1/2
UTRECHT - De politie heeft in Utrecht 38 mensen aangehouden tijdens de jaarwisseling. De verdachten werden onder meer opgepakt voor het verstoren van de openbare orde, het plegen van vernielingen en het gooien van zwaar vuurwerk naar hulpverleners.

Zo werden op de Tigrisdreef in Utrecht een agent en een man slachtoffer. Volgens burgemeester Jan van Zanen werd daar een politiebusje met vuurwerk bekogeld. Toen de agent de man aanhield, werden beiden geraakt door vuurwerk dat omstanders naar ze bleven gooien. De agent liep een gescheurd trommelvlies op en de man is met letsel aan zijn gezicht naar een ziekenhuis gebracht.

Burgemeester Van Zanen over de jaarwisseling in Utrecht.


In Amersfoort is een 19-jarige man opgepakt voor het gooien van vuurwerk naar de politie. Agenten waren op de Meridiaan in gesprek met een groep mensen. Toen ze weer bij hun auto stonden, werd een van de agenten geraakt door vuurwerk dat de 19-jarige Amersfoorter zou hebben gegooid.

De brandweer is volgens de Veiligheidsregio Utrecht drie keer doelwit geweest van agressieve omstanders. Het geweld werd gepleegd in de gemeenten Soest, Vijfheerenlanden en Zeist. Tussen 18.00 uur en 6.00 uur kwam de brandweer 313 keer in actie. Voor autobranden moesten de brandweerkorpsen in onze provincie 48 keer uitrukken, voor brand in gebouwen 16 keer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -