RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse ziekenhuizen druk met oogletsel, maar ook met nieuwjaarsbaby's

UTRECHT - Utrechtse ziekenhuizen hadden het redelijk druk op Oudejaarsdag. Ook tijdens de Nieuwjaarsnacht druppelden de patiŽnten binnen. De meeste slachtoffers hadden last van oogletsel of kampten met een alcoholvergiftiging.

Zo werden bij het Gelderse Vallei in Ede acht vuurwerkslachtoffers binnengebracht. Ook werden er vijf personen behandeld die te diep in het glaasje hadden gekeken. "Het betroffen lichte ongevallen, niemand hoefde in het ziekenhuis te blijven", aldus een woordvoerder.

UTRECHT EN OMGEVING
Het St. Antonius Ziekenhuis, in Utrecht en Nieuwegein, had het met twee locaties een stuk drukker. In totaal werden er 129 mensen bekeken; 75 in Nieuwegein en 54 in Leidsche Rijn. Zeven mensen hadden last van vuurwerkletsel. Ook hier werden drie personen met een alcoholvergiftiging binnengebracht.

Een medewerker kreeg zelfs nog te maken met agressie. Volgens een woordvoerder kwam die agressie door overmatig alcoholgebruik.

In het Diakonessenhuis in Utrecht was er sprake van een "relatief rustige" nacht. Er brachten zeven mensen een bezoek aan de SEH vanwege een alcoholvergiftiging. Vier van hen waren door het "drankgebruik van de trap en of fiets gevallen", aldus woordvoerder Arian Kuil.

Er werden twee vuurwerkslachtoffers geholpen. Waaronder een 16-jarige jongen die een stukje van zijn pink moet missen.

AMERSFOORT
Volgens een woordvoerder van het Meander Medisch Centrum was het een drukke nacht in Amersfoort. Ook hier waren de artsen en verpleegkundigen druk met vuurwerkslachtoffers (11) en mensen met een alcoholvergiftiging (8). In beide categorieŽn kwamen jonge slachtoffers langs op de Spoedeisende Hulp.

"Bij de vuurwerkslachtoffers waren er drie jonger dan veertien jaar. Van de gevallen met een alcoholvergiftiging waren er vijf jonger dan achttien jaar", aldus Suzanne Labots.

OH BABY
Het was natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel tijdens de jaarwisseling. Voor zover wij weten is de eerste Utrechtse baby geboren rond de klok van 02.00 uur. Zij heeft de naam Sarah gekregen en werd geboren in het Meander Medisch Centrum Amersfoort.

"Het was een enorm drukke nacht op de verloskunde. Sarah was de eerste baby, maar er zijn nog meer kindjes geboren", vertelt een woordvoerder.

Niet veel later volgde baby DaniŽl. Hij werd om 03.12 geboren in het St. Antonius Ziekenhuis. Om 03.36 uur werd de eerste baby geboren in ziekenhuis Gelderse Vallei. Ze luistert naar de naam Virne. "Virne en haar ouders maken het goed. De baby had een goede start", aldus een woordvoerder. Het was vanwege de mist wel een lastige autorit naar huis.

En de geboortegolf was in het St. Antonius Ziekenhuis nog niet klaar na DaniŽl. Vlak voor 08.00 uur zag baby Olaf het levenlicht.

In het Diakonessenhuis zijn tijdens de jaarwisseling geen baby's geboren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -