Decemberopbrengst Utrechts vrijwilligerscafé gestolen: "Duizenden euro's schade"

© Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - Voor de vrijwilligers van het Utrechtse café Averechts is het nieuwe jaar slecht begonnen. Na het jaarlijkse Oud en Nieuw-feest werd de kluis gekraakt. Dieven gingen er met vier duizend euro vandoor, zo zeggen vrijwilligers tegen RTV Utrecht. De opbrengst was bestemd voor het goede doel.
"We hebben gisteravond een geweldig feest gehad. Leuk feest, vrijwilligers blij, bezoekers blij. Rond 6.00 uur verlieten we de kroeg én daarna is onze hele decemberopbrengst gestolen. Onze inschatting is dat het om vierduizend euro gaat. Het gaat ook om de fooienpot, die we altijd verdubbelen uit de winst van het café en weggeven aan goede doelen", aldus voorzitter Henriette Spaink.

BEPROEFDE METHODE

Spaink heeft geen idee wie er verantwoordelijk is of zijn voor de inbraak. "Volgens de politie hebben de inbrekers een beproefde methode gebruikt om hier binnen te komen. Ze hebben schroevendraaiers gevonden en hebben daarmee de toegangsdeur naar de kluis geforceerd. En daarna is de kluis zelf ook geforceerd."
Averechts heeft gelijk de politie ingeschakeld, zegt Spaink. "We hebben aangifte gedaan. Want het is niet alleen de opbrengst en de fooien. Er is ook inbraakschade en kluizen en sleutels van vrijwilligers die vervangen moeten worden." De schade loopt daarmee in de duizenden euro's.

BENEFIETACTIE

Spaink gaat niet bij de pakken neerzitten. "We willen een benefietactie organiseren om mensen op te roepen hier de komende maand veel langs te komen en geld te geven aan het goede doel." In 2017 had Averechts ook al met inbrekers te maken.
De politie kon RTV Utrecht vandaag geen verdere toelichting geven over de inbraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.