RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Crowdfunding voor uitgebrande auto's in Vianen: 'Hopen zo het eerste leed te verzachten'

1/2
VIANEN - "Een rare avond", beschrijft Pieter-Jan Jochems de jaarwisseling. Hij zat gezellig bij vrienden in IJsselstein toen hij het bericht van een autobrand in de straat van zijn ouders in Vianen voorbij zag komen. Niet veel later bleek het inderdaad raak: de niet verzekerde auto van zijn ouders was volledig afgebrand. Jochems besloot een crowdfundingsactie te starten.

"Ik zei al direct tegen mijn zus: ze zijn niet allrisk verzekerd, ze hebben enkel een WA-verzekering. En dan krijg je dus niks", vertelt Jochems later tegen RTV Utrecht. "Je moet dan zelf maar even kijken of je een andere auto kunt regelen."

Tijdens de jaarwisseling gingen dertien auto's in vlammen op.


Gelijk die avond kwam hij op het idee om een crowdfundingsactie te beginnen. "Op het moment dat ik het zei, hoorde ik dat er ng een auto in de brand stond op het Monnikenhof. En daarna kwamen er nog veel meer, niet normaal. In eerste instantie startte ik dus de crowdfunding voor mijn ouders alleen, maar later heb ik dat aangepast. Je kunt het natuurlijk niet alleen voor n iemand doen, dan moet je het voor allemaal doen."

Daarom staat er nu in de oproep: omdat de meeste mensen hun auto hebben gekocht van hun zuurverdiende centen, willen wij met deze actie kijken of we wat geld in kunnen zamelen om het eerste leed te verzachten. "Natuurlijk kunnen we niet voor iedereen een andere auto kopen, maar wellicht kunnen we wel wat geld ophalen en zo toch wat bijdragen."

Op moment van schrijven is er iets meer dan 600 euro gedoneerd. "Dat is natuurlijk nog lang niet voldoende, dan kan iedereen net een wieldop halen", lacht Jochems. "Maar het gaat wel hard nu. Daarom hebben we gisteravond met een aantal mensen bij elkaar gezeten en een team samengesteld. We willen natuurlijk zeker weten dat het geld ook echt goed terechtkomt."

Wie is getroffen door een autobrand, kan Pieter-Jan een berichtje sturen via Facebook, of mailen naar pieterjan@jochems.nl. Doneren kan via de website van de crowdfundingsactie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -