RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Beter slapen, afvallen en bewustwording: tienduizenden mensen doen maandje geen alcohol

PROVINCIE UTRECHT - Na alle kerstdiners en champagne is het tijd voor goede voornemens. Vele duizenden mensen doen in dat kader de komende maand mee aan 'IkPas'. Een initiatief van verslavingskliniek Jellinek, de GGD en gemeenten. Het idee is simpel: een maand lang geen alcohol drinken.

Het doel van de campagne is dat mensen zich bewust worden van hoeveel ze drinken, zegt Tom Bart van verslavingskliniek Jellinek. "In Nederland is het op veel gelegenheden heel normaal om alcohol te drinken. Op die manier heb je eigenlijk zelf niet door hoeveel je eigenlijk drinkt." Door een maand 'nee' te zeggen, wordt pas duidelijk op hoeveel momenten je geneigd bent een alcoholisch drankje te nemen.

RESULTAAT
Vorig jaar deden 3400 mensen in de regio Utrecht mee aan IkPas. In het hele land ging het zelfs om 38.000. En de meeste deelnemers merkten volgens Bart al snel resultaat. "Ze voelen zich fitter, houden meer geld over en slapen beter", somt hij op.

Ondanks dat de campagne niet bedoeld is om mensen helemaal te laten stoppen met alcohol, zien ze bij Jellinek wel dat het meedoen aan IkPas ook langetermijneffect heeft. "Er wordt ongeveer dertig procent minder gedronken door mensen na IkPas", zegt Bart.

Hij beveelt het daarom iedereen aan, ook al kan het lastig zijn om op feestjes nee te zeggen tegen een biertje of wijntje. "Het kan moeilijk zijn, maar probeer het een keertje. Dan zal je zien dat het uiteindelijk allemaal wel meevalt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -