RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zuur begin van 2020 voor eigenaar afgebrande oldtimer: 'Zou vandaag laten taxeren'

WOERDEN - Ook na de jaarwisseling zit de brandweer niet stil. Vandaag rukten de hulpdiensten uit naar een opslagloods voor oldtimers aan de Barwoutswaarder in Woerden. Zeker één oldtimer brandde volledig uit. Extra zuur detail voor de eigenaar: hij zou hem vandaag laten taxeren.

Voor Stefan van Gulik begon het nieuwe jaar met behoorlijk wat pech. Zijn oldtimer BMW stond in één van de bergingen van de opslagloods. Precies die berging brandde vanochtend volledig af. "Ik schat dat de waarde rond de 10.000 euro was, maar ik zou hem juist vandaag laten taxeren. Voor mij zit er vooral veel emotionele waarde in, ik heb er veel tijd in gestoken."

Voorlopig lijkt het erop dat Van Gulik het enige slachtoffer is van de brand, hoewel de stal naast de zijne mogelijk rookschade heeft opgelopen.

Ans Janmaat, eigenares van de opslagloods, is enorm geschrokken van de brand. "Ineens zag ik allemaal brandweer het erf oprijden, toen pas had ik in de gaten wat er aan de hand was. Vervolgens raakte ik behoorlijk in paniek."

Rond 11.45 uur meldde de brandweer dat de brand uit was. In eerste instantie meldde de brandweer dat de schuur van 60 bij 20 meter volledig in brand stond. Later bleek het te gaan om slechts een deel van de schuur. Het is een oude varkensschuur die is onderverdeeld in aparte gedeeltes. Die kunnen mensen huren om spullen te stallen.

De schade wordt nog onderzocht. Bij de brand kwam veel rook vrij. Omdat er mogelijk asbest in het pand zit, heeft de brandweer een meetploeg opgeroepen. Ook is de omgeving uit voorzorg afgezet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -