RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Leusdenaren ruimen samen vuurwerk op: 'Met z'n allen een feestje, met z'n allen opruimen'

1/2
LEUSDEN - Vegen, vegen en nog eens vegen. Al het vuurwerk dat met oud en nieuw de lucht is ingeschoten, is ook weer omlaag gekomen en moet opgeruimd worden. In Leusden heeft een groep inwoners de handen ineengeslagen om al het vuurwerkafval te verzamelen en weg te gooien.

Gewapend met een bezem maken Janny Appel en Willem Eelman hun hele straat zo snel mogelijk weer vuurwerkvrij. "Met z'n allen een feestje maken, is ook met z'n allen opruimen", zegt Janny van burgerinitiatief Opgeruimd Leusden. "Nu is er niet zoveel wind, maar zeker als er wat wind staat en het slecht weer is, dan waait het vuurwerkafval tussen de struiken. Dus hoe eerder het is opgeruimd, hoe beter het is voor het milieu. Bovendien kun je elkaar meteen even een gelukkig nieuwjaar wensen."

Samen met de gemeente probeert Opgeruimd Leusden te stimuleren dat mensen snel hun straatje schoonvegen. Tot en met zaterdag kunnen Leusdenaren hun vuurwerkafval daarom gratis inleveren bij de milieustraat. En degene die het meeste vuurwerk inbrengt, wint zelfs een cadeaubon.

Bij de milieustraat aan de Spiegelweg zijn ze maar wat blij met de actie. "Er wordt veel meer vuurwerkafval gebracht", aldus teamleider Jan Haro Wilbrenninck. "Het scheelt ons extra werk en mensen vinden het zelf ook fijn. Je ziet dat het een positief effect heeft: hele straten worden extra schoongemaakt. Dus het is echt een win-winsituatie die je met elkaar creŽert."

In Leusden zijn veel straten weer vuurwerkvrij.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -