RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal autobranden in Utrecht blijft gelijk

UTRECHT - In Utrecht zijn in heel 2019 net zoveel autobranden gepleegd als in 2018. Met 152 meldingen staat de stad landelijk gezien op de vierde plaats.

Dat zegt de website Alarmeringen.nl, dat hiervoor de informatie van het zogeheten P2000-netwerk gebruikt. Dit landelijke netwerk wordt door de hulpdiensten gebruikt om de 112-meldingen die bij de alarmcentrales binnenkomen, snel en efficiŽnt door te kunnen sturen naar het juiste brandweerkorps of ambulancedienst.

Branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen zijn volgens de website in de data zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten.

Utrecht voert al jaren een strijd om het aantal autobranden te verminderen. Zo is er rond de jaarwisseling extra handhaving. Ook wordt dan een drone van het leger ingezet om verdachten snel op te kunnen sporen.

In het overzicht van Alarmeringen.nl staat Amsterdam met 260 meldingen op de eerste plaats, daarna volgen Den Haag (248) en Rotterdam (215). Amersfoort staat op de 21e plaats in de lijst met 37 meldingen, dat waren er een jaar eerder nog 39.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -