RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Makelaar Utrecht krijgt gevaarlijke bombrief

UTRECHT - Een makelaarskantoor in Utrecht heeft deze week een bombrief ontvangen. Het explosief is niet afgegaan, maar had volgens de politie wel zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

De politie maakte vanavond bekend dat meerdere bedrijven de afgelopen dagen gevaarlijke zendingen hebben gekregen. Behalve de Utrechtse makelaar kregen ook een hotel en een tankstation in Amsterdam en een tankstation, een autobedrijf en het hoofdkantoor van incassobureau het Centraal Invorderings Bureau (CIB) een bombrief toegestuurd. Geen enkele daarvan heeft volgens de politie schade berokkend.

Op de brieven staat dat het incassobureau de afzender is, maar dat is volgens de politie niet zo. De politie neemt de zaak zeer serieus en houdt er rekening mee dat er sprake is van een en dezelfde afzender. Meest waarschijnlijk op dit moment is dat het gaat om afpersing. Van een terreurdaad lijkt geen sprake.

Er wordt niet uitgesloten dat er meer brieven zijn verstuurd. Mensen die een brief krijgen met een verdikking erin en waar een sticker met het logo van het CIB op is geplakt, worden geadviseerd die niet te openen en direct 112 te bellen.

De bombrieven worden verder onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. Bij het onderzoek zijn ook specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en een Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) betrokken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht