RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tot maandag geen directe treinen tussen Utrecht en Den Haag Centraal door ontsporing

UTRECHT/DEN HAAG - De herstelwerkzaamheden aan het spoor in Den Haag gaan nog zeker tot maandagochtend duren. Daarom rijden er tot die tijd geen treinen tussen Den Haag en Utrecht. Dat meldt Omroep West.

Op donderdagmiddag ontspoorde tussen Voorburg en de Brinckhorst een trein. "Nu de trein er niet meer staat, zien we dat de schade erg tegenvalt", meldt een woordvoerder van ProRail aan Omroep West. "We hebben het over tientallen meters. We hebben echt de tijd nodig om alles te repareren", aldus de woordvoerder. Volgens hem is het hele weekend nodig om het traject weer normaal te laten functioneren.


REISADVIES
Treinpassagiers die van Den Haag, Zoetermeer of Voorburg naar Utrecht willen, krijgen het advies om met de tram naar Den Haag Centraal te gaan en daar per trein via Schiphol of Rotterdam te reizen. Dat levert dan wel drie kwartier vertraging op.

Eerder dacht de NS dat het spoor rond 02.00 uur vannacht weer gemaakt zou zijn. Daarna werd de verwachting bijgesteld tot vanmiddag 12.30 uur. Dat blijkt nu te ambitieus. Hoe de trein kon ontsporen is nog niet duidelijk. ProRail en de Inspectie Leefomgeving en Transport doen onderzoek.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -