RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Utrechtse kroongetuige in zaak-Marengo heeft nieuwe advocaten'

UTRECHT - De Utrechtse kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo tegen zestien mannen rond hoofdverdachte Ridouan T. uit Vianen heeft twee nieuwe advocaten. Dat meldt NRC.

Uit veiligheidsoverwegingen zullen de twee advocaten B. anoniem bijstaan. Dit gebeurt op nadrukkelijk verzoek van de twee raadsleden, meldt NRC. Het is volstrekt uniek dat andere procespartijen zoals rechters, officieren van justitie en mede-advocaten niet op de hoogte zijn gebracht van de identiteit van deze advocaten.

De Amsterdamse Orde van Advocaten steunt het besluit en heeft in een brief op 23 december laten weten dat de twee nieuwe raadsleden van B. staan ingeschreven als advocaat. Daarmee is gewaarborgd dat Nabil B. door twee nieuwe advocaten kan worden bijgestaan.

MARENGO
Het Marengo-proces draait om Ridouan T. uit Vianen en een groep mannen om hem heen die verantwoordelijk worden gehouden voor een reeks liquidaties, veelal in de provincie Utrecht.

Zo worden zij verdacht van betrokkenheid bij onder meer de moord op Ranko Scekic in Overvecht en de vergismoord op Hakim Changachi in diezelfde wijk. Ook wordt hij gelinkt aan de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein. Al die zaken zijn door het OM samengevoegd in het zogenoemde 'Marengo-proces'.

In 2018 werd bekend dat Nabil B. een reeks belastende verklaringen heeft afgelegd. Niet veel later werd zijn onschuldige broer geliquideerd in Amsterdam. Afgelopen najaar werd ook zijn advocaat Derk Wiersum vermoord.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -