Mislukte inbraak bij Maarssen On Ice: 'Je bent er wel direct ziek van'

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
MAARSSEN - Een onbekende heeft vannacht ingebroken bij Maarssen On Ice. Dat meldt organisator Arjan van den Hoek aan RTV Utrecht. De dader had geen gelegenheid om iets mee te nemen, want toen hij binnenkwam, ging meteen het alarm af.
"Het alarm heeft goed gewerkt en er hangen camera's sinds dit jaar, dus we hebben hem goed in beeld", vertelt Van den Hoek. "Hij kwam door de deur heen, maar toen ging het alarm af en rende hij direct weg. De beveiliging was er binnen 5 minuten en daarna kwam de politie, maar toen was de dader al pleite."
Van den Hoek is blij dat het alarmsysteem goed heeft gewerkt. Inbraakschade is er ook niet. "Er is een truc om die deur open te maken, dus ik denk dat hij al eens binnen is geweest en die deur goed bekeken heeft."
Ik dacht: het zal toch niet waar wezen?
Arjan van den Hoek
Van den Hoek baalde wel even toen hij vannacht werd gebeld door de beveiliging. "Ik was er wel direct heel ziek van. Ik dacht: het zal toch niet waar wezen? Dan heb je heel Oud en Nieuw hier doorgebracht en dan krijgen we dit weer. Ik was wel even overstuur, maar ook snel gerustgesteld omdat de beveiliging zei dat het meeviel."
Vorig jaar nog tijdens de jaarwisseling werden er op en rond de ijsbaan nog vernielingen aangericht. De schade liep in de duizenden euro's. Om dit te voorkomen, hield Maarssen On Ice dit jaar tijdens Oud en Nieuw een feestje, onder meer om een oogje in het zeil te houden.
Eerder was er ook al een inbraak bij Maarssen On Ice.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.