RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nieuwe verdachte brief bij Amsterdams hotel na bombrief Utrecht

UTRECHT - Bij Hotel Okura in Amsterdam is vanochtend een verdachte brief ontdekt. Dat meldt de NOS. Afgelopen dagen gebeurde dat ook al bij bedrijven in Utrecht, Rotterdam en elders in Amsterdam.

Volgens een politiewoordvoerder heeft de brief dezelfde kenmerken als eerdere brieven met explosieven, schrijft de NOS. Zo is met een sticker het logo van het Rotterdamse incassobureau Centraal Invorderings Bureau op de envelop geplaatst en zit er een verdikking in de envelop.

De recherche, forensische opsporing en een Teamleider Explosieven Veiligheid kwamen ter plaatse voor onderzoek. Inmiddels is de situatie bij het hotel weer veilig. De brief gaat voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut.


UTRECHT

Gisteren werd al bekend dat een makelaarskantoor in Utrecht deze week een bombrief ontving. Het explosief ging niet af, maar had volgens de politie wel zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken. Om welk makelaarskantoor het gaat, is niet bekendgemaakt.

Ook een ander hotel in Amsterdam en een tankstation in dezelfde stad kregen verdachte post. In Rotterdam ging het om een autobedrijf en het hoofdkantoor van het Centraal Invorderings Bureau.

Op de brieven staat dat het incassobureau de afzender is, maar dat is volgens de politie niet zo. De politie neemt de zaak zeer serieus en houdt er rekening mee dat er sprake is van een en dezelfde afzender. Meest waarschijnlijk op dit moment is dat het gaat om afpersing. Van een terreurdaad lijkt geen sprake.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht