RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Politie deelt foto van bombrieven in Randstad

UTRECHT - De politie heeft een foto gedeeld van een bombrief die in Amsterdam is bezorgd. Deze brief heeft dezelfde kenmerken als de andere brieven die ook bij bedrijven in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam zijn bezorgd.

Volgens de sticker op de envelop is de brief afkomstig van het Rotterdamse incassobedrijf Centraal Invorderings Bureau. De politie ontkent echter dat het bedrijf betrokken is bij de bombrieven. Bovendien zijn de enveloppen van het incassobedrijf er anders uit, zoals rechts op de foto te zien. Het incassobedrijf ontving zelf ook een bombrief.

In de envelop zit een verdikking. Wat er precies in de envelop zit is nog niet bekend. Een ontvanger van een bombrief zei eerder tegen de NOS dat er in de envelop iets zat "wat op een batterijtje leek". Het voorbeeld is overigens niet de brief die vanochtend bij een Amsterdams hotel werd bezorgd.

Op donderdag ontving een makelaarskantoor in Utrecht een van de bombrieven. De brieven worden onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht