RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

CDA IJsselstein over tijdelijke oplossing speeltoestellen: 'Moet dat 4 ton kosten?'

IJSSELSTEIN - Het CDA in IJsselstein zet vraagtekens bij een tijdelijke oplossing voor de verdwijnende speeltoestellen in de stad. De gemeente moet tientallen verouderde speelplaatsen opknappen, maar omdat er nog geen beleid is wil het college in de tussentijd ruim vier ton uitgeven zodat er voor de kinderen nog iets om mee te spelen overblijft.

CDA-raadslid Jos de Wit vraagt zich vooral af waar het geld aan besteed wordt. Hij noemt de maatregel bureaucratie ten top. De Wit ziet liever dat er een snel een blijvende oplossing komt.

ACHTERSTALLIG ONDERHOUD
In IJsselstein zijn al veel verouderde toestellen weggehaald en de gemeente heeft aangekondigd komende tijd nog eens ongeveer vijftig toestellen te verwijderen. Eind december sprak RTV Utrecht met inwoners van IJsselstein over het verdwijnen van speelvoorzieningen en het achterstallige onderhoud.

Wethouder Bekker zei daar toen over: "Ik snap dat het voor onze inwoners onbegrijpelijk is dat wij wel speeltoestellen weghalen en er vervolgens niks voor terugplaatsen. Ook ik ben niet blij met deze situatie."

NIET VEILIG
De toestellen moeten volgens de gemeente weg omdat ze niet veilig meer zijn. Ze zijn vaak ook niet makkelijk te repareren omdat dit volgens veiligheidseisen moet gebeuren met originele onderdelen. Sommige toestellen zijn al zo oud dat die originele onderdelen niet meer te krijgen zijn.

Het CDA wil voorkomen dat er komende tijd nog meer toestellen worden verwijderd. De Wit: "Als toestellen echt onveilig zijn dan snap ik het, maar als er alleen een plankje mist of iets is gemakkelijk te herstellen dan moeten ze niet worden weggehaald. Je moet geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt gekocht", zegt hij tegen RTV Utrecht.

TUSSENOPLOSSING
Een nieuw speeltoestellenbeleid laat lang op zich wachten. Daarom kiest de gemeente voor deze praktische tussenoplossing. Er is onderzoek gedaan naar de speelplekken in IJsselstein en er wordt 423.000 euro vrijgemaakt voor nieuwe toestellen.

Het CDA zet vraagtekens bij de maatregel. "Moeten we nu ruim vier ton uitgeven aan toestellen in deze tijdelijke oplossing? Waar gaat dat geld dan in zitten?" vraagt de partij zich af. Als het geld wordt ingezet voor toestellen die voor lange tijd kunnen blijven staan dan ziet het CDA het wel als een goede investering.

Over twee weken wordt in de commissievergadering over de speeltoestellen gesproken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -