RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bombrief gesprek van de dag in makelaarswereld Utrecht: 'Dit slaat echt in'

1/3
UTRECHT - Bij welke makelaar in Utrecht deze week een bombrief is bezorgd is tot nu toe nog onbekend. De bom ging niet af maar had toch impact in de makelaarswereld. RTV Utrecht sprak vandaag de grootste makelaars in Utrecht. "Het is heel duister."

In eerste instantie zegt niemand te weten waar de bombrief is bezorgd. Wel is het bij alle kantoren het gesprek van de dag. Zo zegt een receptioniste: "Hier op kantoor ging het er vanochtend alleen maar over. Het is heel bizar, net belde zelfs een oud-collega om te vragen of bij ons alles goed was." Sommige makelaars zitten in een whatsapp-groep met makelaarskantoren, waar veel in werd besproken.

ZORGELIJK

"Dit slaat echt in", zegt voorzitter Frank Verveer van makelaarsverening NVM Utrecht. Hij heeft dit nog nooit meegemaakt. "Het is zorgelijk, hoe kan dit gebeuren en waarom? Het is heel duister."

We houden de post goed in de gaten en hopen zelf geen bombrief te krijgen."
Receptionist makelaarskantoor

Verveer weet wel op welk adres in Utrecht de bombrief is afgeleverd, maar volgens hem is de makelaar geadviseerd zichzelf nog niet bekend te maken, vanwege het lopende politieonderzoek, privacy en veiligheid. "Zoiets maakt natuurlijk een hele grote indruk op een kantoor", zegt Verveer. "De bom had net zo goed wel af kunnen gaan."

HULP

Na het incident bij de makelaar in Utrecht heeft Verveer namens de NVM Utrecht meteen een mail gestuurd naar alle leden. Hierin staat wat er is gebeurd, waar makelaars op kunnen letten als ze post krijgt en dat de NVM klaarstaat voor hulp. Het kantoor dat de bombrief ontving meldde zich na dat bericht bij Verveer.

De Utrechtse makelaar is niet de enige die deze week een bombrief en vervolgens een waarschuwingsbericht kreeg. Afgelopen week kregen een hotel en een tankstation in Amsterdam een bombrief, net als een tankstation en een autobedrijf in Rotterdam. Ook het hoofdkantoor van incassobureau CIB in Rotterdam, dat ten onrechte als afzender op de brieven staat, kreeg zo'n brief. Vanochtend is bij hotel Okura in Amsterdam een soortgelijke brief gevonden en ook twee bedrijven in Maastricht waren doelwit.

 De bombrieven die zijn verstuurd (links op de foto) verschillen van de enveloppen die incassobureau CIB zelf gebruikt. De bombrieven die zijn verstuurd (links op de foto) verschillen van de enveloppen die incassobureau CIB zelf gebruikt. | Foto: Politie

De politie benadrukt dat het incassobureau de brieven niet zelf heeft gestuurd. De bedrijfsenveloppen van CIB verschillen van de bestickerde enveloppen met de explosieven erin. Waarom deze brieven worden verstuurd, door wie en of er een verband is wordt nog onderzocht.

ALERT

Volgens Verveer speelt er geen angst bij andere makelaarskantoren na het incident met de bombrief. "Als je zelf zo'n brief ontvangt kan ik me voorstellen dat je wel een bepaalde angst hebt. Maar de andere kantoren gaan gewoon weer over tot de orde van de dag."

Voor zover bekend hebben andere makelaarskantoren dan ook geen extra veiligheidsmaatregelen genomen. Wel lijken de meeste makelaars alert wanneer er nieuwe brieven op de mat komen te liggen. "We houden de post goed in de gaten en hopen zelf geen bombrief te krijgen", aldus een van de receptionisten.

NVM Utrecht stuurt leden advies na bombrief bij Utrechtse makelaar


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -