RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Onbekende afzender stuurt na bombrieven ook waarschuwingsbericht

UTRECHT - De bedrijven die deze week een bombrief hebben ontvangen, kregen daarna ook een waarschuwing. Dat heeft de politie aan het eind van de middag bekendgemaakt. Ook het makelaarskantoor in Utrecht dat de gevaarlijke post kreeg heeft een waarschuwingsbrief ontvangen.

De politie maakt de inhoud van de boodschap niet openbaar, omdat ze dit als daderinformatie beschouwt en het onderzoek erdoor geschaad zou kunnen worden. Op de bombrieven staat ten onrechte incassobureau CIB als afzender vermeld. Het Rotterdamse bedrijf verstuurde de bestickerde enveloppen niet zelf, benadrukt de politie.

Het CIB kreeg zelf ook een bombrief. Het blijkt inmiddels om twee retour gezonden brieven aan bedrijven in Maastricht te gaan. De enveloppen, die aan elkaar vast zaten, hadden brandschade en zijn nooit in Maastricht bezorgd. Ze kwamen via een postsorteercentrum bij het CIB terecht. De waarschuwingsberichten aan de bedrijven in Maastricht zijn wel aangekomen.

Wie de bombrieven en de waarschuwingen heeft verstuurd en wat het verband is tussen de bedrijven die het doelwit zijn geworden is nog niet bekend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht