RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ouwehands Dierenpark corrigeert Claudia de Breij met 'pandafeitje'

RHENEN - Ouwehands Dierenpark heeft geen belastinggeld uitgegeven aan het verblijf voor de reuzenpanda's. Dat heeft de dierentuin in Rhenen verklaard nadat cabaretière Claudia de Breij in haar oudejaarsconference op NPO1 had gezegd: "Dat hok kost 17 miljoen euro, van onze belastingcenten hè."

De Breij opende haar show in een pandapak en maakte grappen over de reuzenpanda's die in 2017 naar Rhenen kwamen. "Het enige dat we van de panda's vragen is of ze even de moeite willen doen om zo'n klein, schattig, dierentuinkaartjesverkopend babypanda'tje te maken", zei de Utrechtse comedienne. "Maar doen de panda's dat? Nee hè mensen, nee. Ze zijn nog te lui om te neuken, de panda's."

RECHTZETTEN
De dierentuin in Rhenen voelde zich vrijdag geroepen om een "pandafeitje" te corrigeren bij de grappig bedoelde opmerkingen van De Breij. "Wat hebben wij gelachen om de oudejaarsconference van Claudia de Breij!", staat in een Facebookpost van Ouwehands Dierenpark. "Maar toch willen we nog wel even wat rechtzetten. Er is geen enkele euro belastinggeld uitgegeven aan het realiseren van het verblijf voor de reuzenpanda's."In het Facebookbericht wordt benadrukt dat alle kosten door het dierenpark zelf zijn opgebracht. "De 8 miljoen euro voor de bouw van het verblijf en de jaarlijkse donatie van ca. 850.000 euro, die bestemd is voor het beschermen van de reuzenpanda's in China, is en wordt door Ouwehands Dierenpark zelf betaald."

VERHAALTJE CORRECT VERTELLEN
De verklaring krijgt veel bijval van Facebookgebruikers. Een van hen kaatst de bal zelfs terug naar De Breij: "Deed Claudia die conference gratis of van ons belastinggeld? Volgens mij werd ze door de NPO betaald dus door ons. Moet je wel je verhaaltje correct vertellen."

De oudejaarsconference van Claudia de Breij werd afgelopen dinsdagavond door naar schatting 1.780.000 tv-kijkers gezien. Bekijk hem hieronder via YouTube.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -