RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oud-burgemeester Ivo Opstelten: 'Snel werk maken van woningbouw in polder Rijnenburg'

UTRECHT - 20 jaar na de herindeling van polder Rijnenburg wordt het hoog tijd dat Utrecht daar gaat bouwen. Dat heeft oud-burgemeester Ivo Opstelten gezegd bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de Utrechtse VVD.

Opstelten was van 1992 tot 1999 burgemeester van de Domstad en was in die periode ook betrokken bij gesprekken over de woningbehoefte van de groeiende stad. In de plannen die uiteindelijk gemaakt werden, werd onder meer ingezet op Leidsche Rijn en polder Rijnenburg om die nieuwe woningen neer te zetten.

In Leidsche Rijn is inmiddels een hele nieuwe wijk herrezen. Opstelten vindt dat het nu tijd is om ook in Rijnenburg de volgende stap te zetten. "Zo'n herindeling moet toch binnen zo'n twee generaties benut worden? Rijnenburg moet in 2050 áf zijn, dus moeten er nu snel plannen gemaakt worden", zegt Opstelten.

Ook raadslid Gertjan te Hoonte en Statenlid André van Schie van de VVD vinden dat er plannen gemaakt moeten worden voor de ontwikkeling van de wijk. De komst van duizenden woningen is volgens de partij hard nodig.

Wethouder Lot van Hooijdonk liet afgelopen zomer weten dat komend jaar besloten wordt waar gebouwd gaat worden, wanneer en om hoeveel woningen het dan moet gaan. Die woningen kunnen volgens haar sowieso pas vanaf 2030 (gefaseerd) gebouwd worden. In afwachting van die plannen, wil Van Hooijdonk in de polder windmolens en zonnepaneelvelden realiseren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -