Rap, zang en streetart: de nieuwjaarsborrel van Soest moet alles behalve suf zijn

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
SOEST - Nu het nieuwe jaar alweer bijna een week oud is, zijn ze de nieuwjaarsrecepties praktisch onontkoombaar. Met een drankje in de hand worden collega's deze dagen een goed jaar toegewenst. In Soest vonden ze het hoog tijd om de ietwat suffe nieuwjaarsborrel in een nieuw jasje te steken.
"Terugkijkend op voorgaande jaren merkten we dat we eigenlijk altijd dezelfde gezichten zagen", vertelt burgemeester Rob Metz. "In het bestuursakkoord van de coalitie staat dat we jongeren meer willen betrekken, dus van het een kwam het ander."
Om die jongeren ook daadwerkelijk op de nieuwjaarsreceptie te krijgen, haalt de gemeente alles uit de kast: "Voor jongeren is er een eigen bijeenkomst in de raadszaal. Voor de deur staat een concept voor een jongerenhangplek waar ze streetart op kunnen doen. Ook komen er allemaal bekende Soesters optreden dus dat wordt helemaal leuk", vertelt de burgemeester enthousiast.
Naast jongeren worden er ook een hoop vrijwilligers verwacht. "We hebben een tent achter het gemeentehuis gezet. Hier hebben we eerst een vrijwilligersdiner. Normaal komen er ongeveer 150 tot 200 mensen op de nieuwjaarsreceptie. Vanavond komen er alleen al meer dan 300 vrijwilligers. We verwachten in totaal ongeveer 400 mensen."

SPECTACULAIR

De gemeente hoopt 2020 zo op een goede manier af te trappen. Het belooft namelijk een jaar te worden waarin veel zal veranderen. "De visie over hoe het gebied rondom het gemeentehuis zal worden getransformeerd, is in voorbereiding. Dat zal dit jaar door de gemeenteraad bevestigd worden. Het is echt spectaculair want het is een heel centraal gebied waar we echt een verandering gaan doen. Ook wordt er gestart met de bouw van de sporthal", aldus Metz.
De receptie begint vanavond om 20.00 uur en iedereen uit Soest is welkom.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.