RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

36-jarige man uit Almere vast voor medeplegen moord Wiersum

UTRECHT - De 36-jarige GiŽrmo B. uit Almere die volgende week woensdag voor het eerst voor de rechter moet verschijnen voor de moord op advocaat Derk Wiersum, wordt verdacht van het medeplegen van de moord. Het is niet duidelijk of hij de schutter is. B. wordt verdacht van "moord in vereniging", dat wil zeggen dat hij en meer mensen van deze moord worden verdacht.

Eerder vandaag werd bekend dat B. de schutter zou zijn, dit werd later weer ingetrokken. Het Openbaar Ministerie kan niet zeggen of B. daadwerkelijk degene is die op Wiersum heeft geschoten. Naar verluidt zit ook een neef van de vorige maand in Dubai gearresteerde Ridouan T. vast voor de schokkende moord, mogelijk was hij de schutter. Naar de 42-jarige T. wordt gewezen als opdrachtgever.

De zitting woensdag 15 januari is in de extra beveiligde locatie Bunker in Amsterdam. Het gaat om een voorbereidende zitting, wanneer de zaak inhoudelijk dient is nog onduidelijk.

Wiersum werd op 18 september op straat doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het grote liquidatieproces Marengo, waarin T. hoofdverdachte is.

HELING
B. wordt ook verdacht van heling van bestelauto's, mogelijk is een daarvan als vluchtauto gebruikt. De zitting woensdag 15 januari is in de extra beveiligde locatie Bunker in Amsterdam. Het gaat om een
voorbereidende zitting, daarin wordt onder meer gekeken naar de voorlopige hechtenis van B. Wanneer de zaak inhoudelijk dient is nog onduidelijk.

Wiersum werd op 18 september op straat doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het grote liquidatieproces Marengo, waarin T. hoofdverdachte is. Hij wist lang uit handen van politie en justitie te blijven, maar werd in december toch opgepakt in Dubai. Dat land stuurde hem binnen enkele dagen als ongewenst vreemdeling naar Nederland. De volgende inleidende zitting van
Marengo staat eind februari op de agenda.

De moord op Wiersum schokte de maatschappij. Mede hierdoor is het Marengo-proces met nog meer veiligheidsmaatregelen omgeven. De nieuwe advocaten van kroongetuige B. zijn tot nu toe anoniem gebleven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -