RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel Utrechtse nominaties voor 'Beste Bestuurder'

UTRECHT/WIJK BIJ DUURSTEDE - De provincie Utrecht kent opmerkelijk veel talentvolle bestuurders. Dat blijkt uit de nominaties van tijdschrift Binnenlands Bestuur en adviesbureau Necker van Naem, die ieder jaar verschillende prijzen uitreiken aan bestuurders. Een kwart van de genomineerden komt uit onze regio.
Necker van Naem, het bedrijf dat namens Binnenlands Bestuur de verkiezing van beste bestuurder uitvoert, zegt dat de nominaties voortkomen uit duizend inzendingen. De directeur wil niet zeggen hoeveel reacties er uit de provincie Utrecht of stad Utrecht komen. Mochten de inzendingen eerlijk verdeeld zijn over alle 12 provincies kom je uit op zo'n 80 reacties uit de provincie Utrecht.
De Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk is voor de tweede keer genomineerd voor de titel Beste Bestuurder. Van Hooijdonk won eerder al in de categorie 'Beste Bestuurder onder de 40 jaar'.

Ze is niet de enige bestuurder in onze regio die genomineerd is. Ook Hanke Bruins Slot, gedeputeerde in de provincie, is genomindeerd. Bruins Slot is voor het eerst genomineerd.

KLEINE GEMEENTE
Ook in de categorie 'Beste Bestuurder van een kleine gemeente' zijn regiogenoten genomineerd. Hans Marchal, wethouder in de gemeente Wijk bij Duurstede wordt voor het eerst genoemd. En ook Gerrit Spelt, wethouder in Lopik, staat in het lijstje.

DECENTRALE OVERHEID
Naast Van Hooijdonk heeft Utrecht als gemeente ook een nominatie te pakken in de categorie 'Beste decentrale overheid'. "De gemeente Utrecht is een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland. De manier waarop de gemeente Utrecht dit aanpakt wordt door stemmers erg gewaardeerd. De ondernemende en vernieuwende houding van de gemeente worden geprezen, maar ook dat er goed naar de inwoners wordt geluisterd. De gemeente is volgens stemmers echt in beweging op een vooruitstrevende, sociale en betrokken wijze."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -