RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Fröhlich: 'Drie gemeentehuizen Vijfheerenlanden is verspilling'

VIJFHEERENLANDEN - Burgemeester Sjors Fröhlich wil af van de drie gemeentehuizen in Vijfheerenlanden. In zijn nieuwjaarstoespraak noemde hij de situatie 'niet handig' en 'verspilling'.

Hij pleit daarom voor één 'Huis van de Gemeente'. Fröhlich schaart zich daarmee achter zijn voorganger Jan Pieter Lokker. Hij schilderde demonstratief één gemeentehuis op zijn zelfgemaakte afscheidscadeau.

Op dit moment heeft Vijfheerenlanden een gemeentehuis in Vianen, Leerdam en Meerkerk. Ze stammen nog uit de tijd van vóór de start van de fusiegemeente Vijfheerenlanden 1 januari 2019. De gemeente besloot de huizen na de fusie aan te houden, zodat inwoners op meerdere plekken terecht konden voor bijvoorbeeld het aanvragen van een nieuw paspoort.

ONHOUDBAAR
Maar de situatie is onhoudbaar, blijkt uit het betoog van Fröhlich. Zo zei hij: "Ik ben er inmiddels wel achter dat drie gemeentehuizen niet handig is voor onze medewerkers en ons bestuur. Er staan ruimtes leeg, er moeten drie gebouwen onderhouden worden, afspraken lopen in de soep en het werkt nu eenmaal beter en efficiënter als je je collega's in de buurt hebt."

LOCATIE ONBEKEND
Ook kost het aanhouden van drie gemeentehuizen 'heel veel geld'. "Geld dat we beter kunnen besteden aan nuttige zaken", aldus Fröhlich. Waar het definitieve gemeentehuis van Vijfheerenlanden komt, is nog onbekend. Daar gaat het gemeentebestuur dit jaar over praten. Fröhlich benadrukt dat de bereikbaarheid van de gemeente belangrijk is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -