RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe ontwikkeling in onderzoek naar mislukte moordpoging in Utrechtse wijk Ondiep

UTRECHT - Er zijn nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de mislukte liquidatiepoging in de Utrechtse wijk Ondiep, ruim een jaar geleden. De politie heeft zeer concrete en relevante informatie over de nog altijd voortvluchtige schutter. Dat meldde het Openbaar Ministerie vanmiddag tijdens de rechtszitting tegen een van de twee overige verdachten. De inhoudelijke behandeling van de zaak loopt daardoor maanden vertraging op.

De 46-jarige Hagenaar Michael C. zou de chauffeur zijn geweest van het zwarte VW-busje waarmee de aanslag op 3 december 2018 in de Rietstraat werd gepleegd. Het doelwit werd 's middags vlakbij zijn huis met zijn auto klemgereden. Een man die uit het busje sprong, opende vervolgens het vuur op hem. Door snel achteruit te rijden wist het slachtoffer te ontkomen en raakte hij slechts gewond aan zijn hand.

NIEUWE INFORMATIE OVER SCHUTTER

De politie heeft twee verdachten aangehouden, onder wie de vermeende chauffeur, maar de schutter is nog spoorloos. Het OM wil niet zeggen of de man op basis van de nieuwe informatie binnenkort kan worden aangehouden. De aanklagers zeggen dat de politie vanwege de nieuwe ontwikkelingen drie maanden extra nodig heeft voor onderzoek. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de chauffeur, die vandaag zou plaatsvinden, is daarom door de rechtbank uitgesteld.


Het blijft voorlopig onduidelijk waarom de aanslag op de man in Ondiep werd beraamd. Verdachte Michael C. heeft tot nu altijd gezwegen over de verdenkingen aan zijn adres. De politie heeft in het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de moordpoging meer dan vijf kilo van het explosief TNT bij hem gevonden, maar ook daarover wil hij niets zeggen.

NIET NAAR HUIS

De advocaat van Michael C. vroeg de rechtbank om haar cliënt het proces thuis met enkelband af te laten wachten, omdat de zaak maanden vertraging zal oplopen. Het OM verzette zich daartegen, omdat de verdachte contact zou kunnen opnemen met andere betrokkenen of zou kunnen vluchten. De rechtbank is het daarmee eens. Daarbij speelt mee dat de verdachte op geen enkele wijze aan het onderzoek meewerkt.


Er is nog geen exacte datum voor het vervolg van de rechtszaak. Eind maart zal er opnieuw een tussenzitting worden gepland.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -