Kleding- en voedselbank Woudenberg deelt eerste voedselpakketten weer uit

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
WOUDENBERG - Stichting Burgerinitiatief Woudenberg heeft vandaag voor het eerst sinds de grote brand twee weken geleden weer voedselpakketten uitgedeeld. Twaalf gezinnen kwamen hun pakketten vandaag ophalen.
Het voormalige pand van de stichting in Scherpenzeel brandde tussen kerst en oud en nieuw volledig af, waarbij alle spullen verloren gingen. Binnen een dag vond de stichting een nieuwe, tijdelijke locatie in Woudenberg waarin het de afgelopen weken druk bezig was om voedsel, kleding en spullen in te zamelen voor de 125 aangesloten gezinnen.
Na de brand: voedselbank Woudenberg deelt weer voedselpakketten uit
"Ik ben zelf de hele omgeving afgereden om spullen op te halen, want ik wilde iets terug doen", vertelt een van de mensen die vandaag een pakket kwam ophalen. "Ik ben hier hartstikke blij mee, want het maakt het leven weer een stukje makkelijker."

AUTO'S VOL SPULLEN

De afgelopen weken kreeg de stichting veel steun. "Ze kwamen uit het hele land met vrachtwagens en auto's vol spullen", vertelt voorzitter Jacco van den Essenburg van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg blij. "Het is natuurlijk hartstikke mooi dat het zo leeft onder de Nederlanders. We hebben nu zelfs afspraken met voedselbanken dat wij bellen als we weer wat nodig hebben."
In de voedselpakketten krijgen gezinnen vanaf vandaag onder meer verse groenten en fruit, houdbare producten en vlees mee, waar ze in de regel vier dagen mee moeten kunnen doen. "Voor de rest moeten mensen zelfredzaam leren worden door goed met hun geld leren om te gaan", vertelt Van den Essenburg.
Aanstaande vrijdag wordt er een benefietconcert bij voetbalvereniging Valleivogels gehouden. De stichting gaat deze maand nog met de burgemeesters van Woudenberg en Scherpenzeel om tafel om na te denken over een definitieve vestigingslocatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.