RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mannen in auto hebben 115.000 euro cash bij zich: 'Broekzakken stonden bol van de bankbiljetten'

AMERSFOORT - Een 42-jarige Amersfoorter is afgelopen nacht aangehouden op verdenking van witwassen. Hij zat in de auto met een 34-jarige man uit Almere. Ze hadden 115.000 euro in contanten bij zich en konden niet goed verklaren waarom ze zoveel geld bij zich hadden.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de mannen op het spoor via Automatic Numberplate Recognition (ANPR). Het systeem liet zien dat de eigenaar van het voertuig een boete van 633 euro open had staan. Agenten zetten de auto daarom aan de kant op de A12 bij Wolfheze.

Bij de controle bleek dat de eigenaar zelf niet in het voertuig zat. De bijrijder had de auto gehuurd en zei dat hij de boete wel wilde betalen. Hij trok volgens de politie 'schijnbaar achteloos' een biljet van 500 en een biljet van 200 euro uit zijn zak. Het viel de agenten op dat de broekzakken van beide mannen uitpuilden. "Ze stonden zo bol, dat de bovenkanten open stonden en de agenten dikke bundels met geld zagen", aldus de politie.

De mannen verklaarden zelf ongeveer een ton aan contant geld bij zich te hebben. Dat bleek nog een behoudende schatting: in een tas op de achterbank zat 95.000 euro en in de broekzakken van de mannen in totaal 20.000 euro.

Een van de verdachten was al eens eerder in aanraking gekomen met de politie vanwege witwassen. Ook konden de mannen niet verklaren waar het geld vandaan kwam. Ze zijn daarom aangehouden op verdenking van witwassen. Het geld, de auto en een Rolex-horloge van één van de verdachten zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de 115.000 euro.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -