RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schoolkinderen Nieuwegein ontwerpen mascotte tegen zwerfafval

1/2
NIEUWEGEIN - Bijna drieduizend kinderen in Nieuwegein gaan meehelpen bij het ontwerpen van een mascotte tegen zwerfafval. Ze doen mee aan een wedstrijd van Stichting Schone Stad, bedoeld om kinderen bewuster te maken van afval op straat.

Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar gingen de kinderen direct van start. Etuis werden opengeritst en stiften werden gepakt. De kinderen van basisschool Voornestein waren al snel druk bezig met het creŽren van hun zwerfafval mascottes. Van het mooiste ontwerp wordt een levensechte mascotte gemaakt, die het gezicht wordt van een bewustwordingscampagne in Nieuwegein.

"Ik hoop natuurlijk dat ik win, maar ik hoop meer dat het milieu beter wordt", zegt Mitchel uit groep 7. Hij is bezig met een het tekenen van een AA-flesje want die ziet hij veel op straat liggen. "Er wordt zoveel plastic in de zee gegooid en dat in niet goed voor het milieu. Misschien ligt de wereld over een jaartje of honderd wel vol met plastic."

BEWUSTWORDING
Door deze campagne kunnen de kinderen zelf meedenken en bijdragen aan het verminderen van zwerfafval in hun eigen leefomgeving. De school vindt het belangrijk dat de kinderen hier bewust van worden. "Een schonere wereld begint bij jezelf en daarom ruimt elke maand een andere klas bij ons het zwerfafval op van het schoolplein. Het meedoen aan de ontwerpwedstrijd is volgens ons een kindvriendelijke stap in deze bewustwording", zegt directeur Erica Coppens.

Dat de kinderen zich bewust zijn van de rommel op straat kan je terugzien in hun tekeningen. "Ik teken een schildpad omdat schildpadden vast komen te zitten in plastic omdat daar heel veel van rondslingert", vertelt Nicola uit groep 7. "Ik pak zelf ook grote stukken afval op als ik dat op straat zie liggen en dan doe ik het in de prullenbak."

De kinderen kunnen tot 12 januari een foto of scan van hun ontwerp insturen. Een jury kiest dan de beste drie ontwerpen. Daaruit kunnen de inwoners van Nieuwegein het topontwerp kiezen. Daar wordt een levensechte mascotte van gemaakt.

Schoolkinderen Nieuwegein ontwerpen mascotte tegen zwerfafval


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -