RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe busroute door Bilthoven onveilig, U-OV past lijn 77 aan

BILTHOVEN - De nieuwe route van buslijn 77 en 78 in Bilthoven is te gevaarlijk. Vervoerder U-OV laat een deel van de bussen vanaf morgen niet langer over de Jan Steenlaan rijden, maar stuurt ze weer als vanouds over de Rembrandtlaan.

Aanleiding is het aantal klachten over onder meer de lange harmonicabussen van lijn 77. De buslijnen rijden tegenwoordig over de Jan Steenlaan, die gemeente De Bilt onlangs opnieuw heeft ingericht. Fietsers en bromfietsers zouden daar sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling in de verdrukking komen. De gemeente heeft daar de provincie Utrecht en Qbuzz, de partijen achter U-OV, op aangesproken.

U-OV benadrukt dat er nog geen ernstige ongelukken zijn gebeurd, maar dat wel is besloten om voor lijn 77 vanaf woensdag al de oude route weer in te voeren. Lijn 78 blijft wel over de Jan Steenlaan rijden, om ook verzorgingshuizen De Bremhorst en Huize het Oosten voor openbaar vervoer bereikbaar te houden.

De busvervoerder zegt ook dat het rond NS-station Bilthoven te druk is met bussen. U-OV onderzoekt hoe de dienstregeling kan worden aangepast, zodat er minder bussen bij het station opgesteld staan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -