RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van drie naar vier partijen in Bunnik door splitsing P21

BUNNIK - De partij Perspectief 21 (P21) in Bunnik is flink uitgedund door het opstappen van drie raadsleden. De partij had acht zetels en gaat nu naar vijf. Gisteravond maakten fractievoorzitter Ralph Hallo en de raadsleden Arie Viskil en Astrid van der Stijl bekend als driemansfractie verder te gaan.

VERSCHIL VAN INZICHT
Arie Viskil wordt fractievoorzitter van de nieuwe partij en zegt dat er een te groot verschil van inzicht was over de koers en de ambities van P21. "Wij zijn voor reŰle politiek waarin je rekening moet houden met het gemeentelijke apparaat, dat moet in balans zijn". Of dit betekent dat de vijf overgebleven raadsleden te ambiteus zijn zegt Viskil: "Ik wil niet zeggen tÚ ambitieus, maar wij zijn reŰel in wat we willen realiseren. Je moet niet verder springen dan je polsstok lang is. Als je dat probeert kun je een nat pak halen."

Je moet niet verder springen dan je polsstok lang is"
Arie Viskil

Volgens Viskil speelt het probleem al langer. Toen de partij na de verkiezingen van 2018 van zes naar acht zetels ging, kwamen er volgens hem ambitieuze mensen bij. "Dat is goed, maar die ambitie probeer je te kanaliseren en soms te temporiseren. Op een gegeven moment verschilden we zo vaak van mening over koers en tempo, dat we gezegd hebben dan treden we uit. Dat besluit hebben we gisteren bekendgemaakt."

JAMMER EN VERRASSEND
Het bestuur van P21 vindt het jammer dat de drie zijn opgestapt, zegt bestuurslid Arjen Hussem in een reactie. "Het is ook wel verrassend. Het zijn gewaardeerde collega's die hopelijk een bijdrage blijven leveren aan een sociale en groene gemeente Bunnik." Verder wil het bestuur nog kwijt, blij te zijn dat de opgestapte raadsleden het coalitie-akkoord blijven steunen. P21 vormt samen met De Liberalen het college van Bunnik.

STEUN AAN COLLEGE
"Je moet uitkijken dat je te snel gaat en hoe je met dingen omgaat," zegt Viskil, "maar verder blijven we het akkoord steunen. We hebben de afgelopen jaren ook veel kunnen realiseren. Bunnik scoort hoog op veel lijstjes als het gaat om leefbaarheid, bereikbaarheid en voorzieningen. Kennelijk doen we iets goed en mensen willen graag in Bunnik wonen."

Door het opstappen van de drie, komen er in Bunnik vier in plaats van drie partijen. "Dat is lang geleden, ik denk dat mensen er even aan moeten wennen en dan gaan we over tot de orde van de dag", meldt Viskil. Tot slot laat hij nog weten dat er nog geen naam bekend is van de nieuwe partij, "daarover wordt nog nagedacht."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -