Nagebouwde Domtoren met een 3D-pen wordt gebruikt als tuinlamp

© Jonathan Goede
UTRECHT - Iedereen heeft zo zijn eigen hobby: schrijven, fietsen, netflixen... Zo vindt de creatieve Utrechtse Jonathan Goede het leuk om te ontwerpen. Als je dan ook nog een nieuwe tuinlamp nodig hebt en een grote liefde voor de Dom, staat je nog maar één ding te wachten: een lichtgevende Domlamp bouwen van 115 cm hoog met een 3D-pen.
Na vier weken knutselen is de Domtoren klaar en zet Jonathan hem tussen de plantjes in de tuin met een grote buitenlamp eronder. "De Dom hoort bij Utrecht en ik ben heel trots op de stad. Als ik naar het centrum ga, bezoek ik altijd even de Dom. Ik ga nooit weg zonder dat te doen want dat vind ik gewoon heel mooi."
Er zijn mooiere kerktorens dan de Dom, maar hier heb ik wel echt een zwak voor.
Jonathan Goede, ontwerper
Maar aan één Dom in huis, heeft Jonathan niet genoeg. "Ik spaar Dommetjes en heb er nu ongeveer twintig in huis staan. Twee daarvan heb ik zelf gemaakt. Zo heeft iedereen zijn hobby. Ik ben altijd al creatief geweest en doe ook aan tekenen, schilderen en fotografie."
"Dit mag ik eigenlijk niet zeggen... Maar er zijn mooiere kerktorens dan de Dom, maar hier heb ik wel echt een zwak voor. Aan de andere kant moet het ook een keer genoeg zijn. Ik neem alleen nog een andere Dom als ik het echt mooi vind. Ik hoef niet alles te hebben." Jonathan woont samen met zijn vriendin en ook zij vindt zijn creatie heel erg leuk. Maar met de verzameling doet hij verder wel rustig aan zegt hij lachend: "We willen niet het hele huis vol hebben staan straks."
Jonathan wil nog graag iets kwijt: "Hij is niet te koop! Ik krijg driehonderd van die vragen en ik word helemaal gek", zegt hij lachend. "Het is wel een compliment, het betekent dat ze het mooi vinden. Maar ik heb er zelf vier weken aan gewerkt dus wil het graag houden."
Toch is er iets waar de Utrechter nog niet helemaal tevreden mee is. Er ontbreekt iets aan de Dom die bedoeld is als buitenlamp voor in zijn tuin. "Het materiaal is niet geschikt om buiten te staan. Het trekt vocht aan en daardoor kan het afbrokkelen. Dus dat is wel heel jammer..." Nu laat Jonathan de lamp toch nog even in de tuin staan maar daarna vindt hij vast een mooi plekje in huis, waar hij net zo mooi schittert.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.