Advocaat: Ridouan T. komt naar pro-formazitting

© Opsporing Verzocht
VIANEN - Ridouan T. uit Vianen wil aanwezig zijn bij een inleidende zitting bij de rechtbank in Amsterdam. Dat zegt advocaat Inez Weski in een interview met EenVandaag. T. is de hoofdverdachte in het Marengo-proces, dat draait om een reeks liquidaties, veelal in de provincie Utrecht.
T. wil het proces volgens Weski meemaken en horen wat er gebeurt en wordt gezegd. Mogelijk gaat hij ook zelf wat zeggen bij de rechtbank, aldus de advocaat. Ze geeft ook aan dat Taghi nog niet is verhoord door de recherche. Het OM wil daar helemaal niets over zeggen, aldus een woordvoerder van het landelijk parket, dat het onderzoek leidt.
Volgens Weski is haar cliënt uiterlijk niet echt veranderd tijdens zijn verblijf in Dubai. Ze bezocht hem in de extra beveiligde gevangenis in Vught, waar T. in december naar toe is gebracht na zijn arrestatie in Dubai. Hij wordt verdacht van meerdere liquidaties en pogingen daartoe. T. zou de opdrachtgever zijn.
Het Marengo-proces draait onder meer om de moord op Ranko Scekic in Overvecht en de vergismoord op Hakim Changachi in diezelfde wijk. Ook wordt T. gelinkt aan de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein. Al die zaken zijn door het OM samengevoegd in één proces.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.