RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterballet bij de Berekuil door gesprongen leiding, flinke fietsfile tot gevolg


UTRECHT - De Berekuil in Utrecht stond tijdens de ochtendspits helemaal blank na een breuk in de waterleiding, even verderop. Die breuk is inmiddels hersteld en iedereen heeft volgens waterleidingbedrijf Vitens weer stromend water uit de kraan.

Er ontstond een fietsfile


Door een breuk aan de Karel Doorman was een deel van de stoep daar weggeslagen. Het water vond daarna een weg naar de lager gelegen fietspaden in de Berekuil. Daar stond al snel een diepe laag waardoor fietsers voorzichtig in file over de stoep moesten lopen, met de fiets aan de hand. Het fietspad daar is ťťn van de drukste in Utrecht.

FIETSFILE
Slechts een enkeling durfde het vanmorgen aan om door het water te rijden. Een brommer redde het wel, maar fietsers kregen natte voeten. Een student belde ter plekke op dat hij te laat zou komen en vrijwel iedereen ging over de smalle stoep waar je elkaar nauwelijks kunt passeren.


Het gat ontstond volgens woordvoerder Claire Swart van Vitens vanochtend vroeg al om 06.30 uur aan de Karel Doormanlaan. Mogelijk is het ontstaan nadat de druk in het systeem weer is opgevoerd na een eerder lek in de buurt, gisteren. Ongeveer negentig huishoudens zaten nu zo'n 4,5 uur zonder water. Om 11.00 uur was het lek gedicht en stroomde er weer water door de kraan. De fietspaden waren in de loop van de middag ook weer droog.

 Er is een gat in de stoep geslagen Er is een gat in de stoep geslagen | Foto: RTV Utrecht

 Fietsfile na gesprongen waterleiding. Fietsfile na gesprongen waterleiding. | Foto: RTV Utrecht

 Waterballet bij de Berekuil. Waterballet bij de Berekuil. | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -