Kort nieuws: Gratis parkeren op koopzondagem

REGIO - De P+R-terreinen langs de stad Utrecht zijn de komende tijd gratis op koopzondagen. Tot en met december hoeven automobilisten niet af te rekenen voor hun parkeerplek en kaartje voor het openbaar vervoer. De gemeente wil zo meer mensen naar de stad trekken zonder auto.
* In Wijk bij Duurstede is een man aangehouden omdat hij een alarmpistool op zak had. De politie wist de 20-jarige man op te pakken na een tip. In zijn woning werd het alarmpistool aangetroffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De inwoner van Wijk bij Duurstede is weer op vrije voeten.
* Op het busstation van Utrecht heeft een veelpleger een busruit vernield. De chauffeur hield de 42-jarige man vast tot de politie erbij kwam. Waarom de veelpleger de ruit vernielde, is nog onduidelijk.
* Het is vandaag de Dag van Respect. Respect voor elkaar, voor natuur en milieu en voor de samenleving: dat is de boodschap op verschillende basisscholen. In Veenendaal krijgen kinderen les over afval en een
rondleiding bij de kringloopwinkel.
* Voorstanders van manege Groensteyn hebben zich verenigd in de stichting Red de kindermanege Utrecht-Oost. Ze denken zo sterker te staan in de strijd tegen de bouwplannen van een ondernemer. Die wil op het terrein van de manege een hotel bouwen. Volgens de stichting betekent dit in de praktijk dat er niet meer paard gereden kan worden.
* Tailleomvang is een belangrijke risicofactor voor overlijden. Dat concluderen onderzoekers nadat ze 360.000 deelnemers tussen 50 en 60 jaar tien jaar lang hebben gevolgd. Wetenschappers van het UMC Utrecht en het RIVM werkten mee aan het onderzoek.
* Het Biltse advies- en ingenieursbedrijf Grontmij heeft vooralsnog geen last van de gevolgen van de financiële crisis. Grontmij heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een winst geboekt van ruim 26 miljoen euro, een stijging van ruim een vijfde. De omzet groeide met 11 procent en Grontmij handhaaft de verwachtingen voor de komende jaren.
* Koninklijke Horeca Nederland wil een gedoogbeleid voor horecaondernemers die het rookverbod negeren om het hoofd boven water te houden. Volgens de branchevereniging in Woerden moet minister Klink ingrijpen. Economisch gezien is het rookverbod volslagen onverantwoord en de handhaving deugt niet, stelt Koninklijke Horeca Nederland.
* Amersfoort maakt afspraken met woningcorporaties om te voorkomen dat mensen uit hun huis worden gezet.
Mensen met een huurschuld hebben vaak niet alleen geldproblemen, maar bijvoorbeeld ook psychische of verslavingsproblemen. Amersfoort en de woningcorporaties willen deze mensen beter begeleiden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.