RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Laatste wens Utrechtse 'taxi-legende' in vervulling


HOUTEN - Een taxirouwstoet trekt vandaag door Utrecht. Het is de laatste wens van taxichauffeur Kees Houtzager uit Houten. Zijn uitvaart is vandaag, Houtzager overleed op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Met de taxi-uitvaart gaat de laatste wens van Kees in vervulling. Dochters Sylvia en Yvonne Houtzager brengen die in vervulling, met hulp van taxichauffeurs. "Hartverwarmend", zegt Yvonne. "We geven een seintje en als je ziet wat voor kettingreactie dat teweeg brengt. Iedereen wil er voor hem zijn."

Meer dan veertig jaar reed Houtzager zijn taxi door Utrecht. Altijd een Mercedes. "Een taxi-legende" zegt collega en vriend Johan van den Hoorn. In de taxiwereld staat Van den Hoorn bekend als Spijker: "Omdat ik vroeger zo lekker slank was". Zo'n dertig jaar geleden leerde hij Kees Houtzager kennen als collega's bij Utax, dat later na een fusie met Ratax de Utrechtse Taxi Centrale zou worden.

Impressie van de rouwstoet voor Kees Houtzager


"Hij was er eentje van de oude stempel", zegt Spijker over zijn collega. "Hij hield de deur open, begeleidde mensen naar binnen en naar buiten. Hij kon altijd heel goed met klanten overweg." Maar bovenal was het lachen, gieren, brullen met Houtzager, zegt Spijker.

Sylvia en Yvonne kennen die kant van hun vader. Yvonne: "Hij vertelde in de auto tegen klanten dat hij daarvoor een rit had gehad met iemand die een tas had vol met slangen. Hij had zelf een nepslang in de auto, die schoof hij dan steeds iets verder naar voren. Mensen schrokken zich, in mijn vaders taal, helemaal het leplazerus. Dat soort geintjes had hij. Maar hij was ook een warme, knuffelbare man en een lieve opa."

 Op de kist van Kees stond zijn taxibordje Op de kist van Kees stond zijn taxibordje | Foto: RTV Utrecht

Drie jaar geleden werd kanker geconstateerd bij Houtzager, hij had nog twee weken tot twee jaar volgens de dokter. "Hij kon heel resoluut zijn", vertelt Yvonne. Haar vader stopte direct met werken. "In zijn hoofd was het twee weken en dus zei hij toen: het is klaar."

Spijker: "Kees wilde drie jaar geleden al een taxibegrafenis. Hij wilde in stijl zijn laatste rit. Ik heb een stationwagen dus wil hem die laatste eer bewijzen." De laatste keer dat Johan zijn vriend zag, in het UMC, vertelde hij dat die laatste wens in vervulling zou gaan.

 Uitvaart taxichauffeur Kees Houtzager Uitvaart taxichauffeur Kees Houtzager | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -