Twee jaar cel en tbs voor oud-dj

AMERSFOORT - De voormalige diskjockey Romeo A. (53) moet twee jaar de gevangenis in.
De rechtbank in Utrecht veroordeelde A. donderdag wegens ontucht met vier jonge jongens. Hij kreeg ook tbs opgelegd. De aanklager had tweeënhalf jaar cel geëist.
De rechtbank acht bewezen dat de dj de afgelopen jaren op grote schaal seks heeft gehad met jongens die jonger waren dan zestien. De man, die zich op internet uitgaf voor een man van dertig, lokte via chatsites jonge jongens naar zijn woning.
Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de man jongens heeft gedwongen tot seks. Hij werd vrijgesproken van vier verkrachtingen.
De verklaringen van A. dat hij niet wist dat de jongens te jong waren, noemde de rechtbank niet geloofwaardig. Deskundigen achtten hem verminderd toerekeningsvatbaar. A. heeft toegezegd dat hij zal meewerken aan het tbs-plan van de reclassering.
De oud-dj is in 2000 ook al voor een seksueel vergrijp veroordeeld. Het was ook de rechtbank in Utrecht die hem toen een half jaar gevangenisstraf oplegde voor de aanranding van een 19-jarige jongen. A. had de jongen bij hem thuis uitgenodigd en toen de gast onder de douche stond, ging Altenberg plotseling bij hem
staan en werd hij handtastelijk. Ook toen de logee in bed lag, zou zijn gastheer zich aan hem hebben opgedrongen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.