RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ravage door plofkraak in Amersfoort, maar geen buit: "We zaten rechtop te trillen in bed"

1/5
AMERSFOORT - Aan de Pieter Stastokerf in Amersfoort is vannacht een plofkraak gepleegd. Een pinautomaat van Rabobank is uit de muur geblazen. Woningen boven de automaat in winkelcentrum Schothorst zijn ontruimd geweest. Er is volgens de politie geen geld buitgemaakt. De daders zijn nog spoorloos.

Schrik en ongemak door plofkraak Amersfoort


Een gebied van 100 meter rondom de geldautomaat werd afgezet na de plofkraak. De EOD onderzocht of er nog explosiegevaar was, maar dat bleek niet het geval. De geŽvacueerde bewoners konden daarna weer naar huis. Er werd vervolgens nog wel forensisch onderzoek gedaan in de directe omgeving van de geldautomaat. Inmiddels is het gehele winkelcentrum vrijgegeven.

Plofkraak in winkelcentrum Schothorst in Amersfoort


WAKKER
Omwonenden werden vannacht wakker van twee harde knallen. Enkele ramen van panden in de buurt sneuvelden zelfs door de explosies. "Ik woon er twee minuten vandaan, dus we zaten rechtop te trillen in bed", vertelt een medewerkster van de keurslager in het winkelcentrum. "Ik dacht wel even aan een plofkraak, maar hoorde verder geen politie. Ik ben er dan ook niet naartoe gegaan. Later begreep ik dat het toch om een plofkraak ging, maar onze zaak heeft geen schade. Een opslag van de Jumbo heeft wel schade en van de supermarkt zelf is een raam gesprongen."

De Jumbo, gelegen tegenover de geldautomaat, is vanmorgen gewoon opengegaan, laat een medewerker weten. Wel lag het straatje voor de supermarkt bezaaid met onderdelen van de pinautomaat.

 | Foto: Koen Laureij

Om plofkraken tegen te gaan zijn geldautomaten sinds december 's nachts buiten gebruik. Dat zou het de daders lastiger moeten maken om geld buit te maken.

RABOBANK
"We onderzoeken de komende dagen of we overgaan tot sluiting van deze automaat", laat een woordvoerder van Rabobank weten. "Dat doen we altijd na een plofkraak. Of een automaat wordt gesloten hangt af van meerdere factoren. Zo is onder meer van belang waar de dichtstbijzijnde pinautomaat staat en er wordt gekeken naar de planning van de nieuwe Geldmaat, de nieuwe gele automaten van ABN AMRO, ING en Rabobank."

 | Foto: Koen Laureij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -