Margreet en de heren van het walking football

Margreet en de 'Old Stars' uit Maarssen.
Margreet en de 'Old Stars' uit Maarssen. © RTV Utrecht
MAARSSENBROEK - In het nieuwe jaar start het programma 'Margreet' met een serie over het walking football team van voetbalvereniging OSM '75 uit Maarssenbroek. Walking Football is voetbal voor senioren. Er zijn een paar aanpassingen: je mag niet rennen, fysiek contact is verboden en de bal moet onder heuphoogte blijven. Een serie over bewegen als je ouder bent, over het belang van sociale contacten en over samen ouder worden.

BLOEDFANATIEK

Margreet volgt de teamleden uit Maarssenbroek - 23 stuks in totaal, allemaal bloedfanatieke heren van boven de 60 - tijdens hun trainingen, bij wedstrijden, tijdens de 'derde helft' en bij alle activiteiten die ze samen en individueel ondernemen.
Vandaag leert Margreet de heren kennen tijdens een groot toernooi in Nieuwegein. 16 walking football teams uit de hele regio strijden daar tegen elkaar. Wat direct opvalt is dat het er zo fanatiek aan toe gaat. "Ik zie geen énkel verschil in fanatisme tussen een team 13-jarigen en deze heren", grinnikt Margreet, "dit zijn gewoon jonge kerels in een iets ouder jasje. Ik verheug me enorm op de weken waarin ik ze ga volgen!'
Margreet bij de senioren van OSM '75

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.