Radiomaker Tom Mulder overleden

© ANP
ABCOUDE - Radiomaker Tom Mulder is overleden. Dat meldt Erik de Zwart. Mulder is 72 jaar geworden.
De radioloopbaan van Mulder begon op 16 mei 1969. Onder de naam Klaas Vaak presenteerde hij zijn eerste programma bij de toenmalige piratenzender Radio Veronica. In 1973 verhuisde hij naar de TROS, waar hij programma's als de Havermoutshow, 50 pop of een envelop en Nachtwacht tot grote succesen maakte. Hij trok met die programma's een miljoenenpubliek.
Begin augustus 2004 werd Mulder getroffen door een zware hersenbloeding en moest hij stoppen met radio maken. In september 2004 ontving hij een Marconi Award voor zijn hele oeuvre.

FENOMEEN

Erik de Zwart noemt Mulder 'onnavolgbaar' en benadrukt dat hij van grote invloed is geweest op de Nederlandse radio. "Hij introduceerde de Amerikaanse manier van radio maken in Nederland. Eerst bij Radio Veronica, later bij TROS. Hij maakte verschrikkelijk grappige radio met zijn Amerikaanse intonatie. Hij zette echt een andere stem op. Hij was daarmee een fenomeen."
Tom Mulder woonde jarenlang met zijn vrouw Simone in Abcoude. De laatste jaren leidde hij in Loosdrecht een teruggetrokken leven, zegt De Zwart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.