Man mishandeld in bus in De Meern: 'Omdat ik homo ben'

© u-ov.info
UTRECHT/DE MEERN - De 27-jarige Bram uit De Meern in gisteren mishandeld in bus 28 in Leidsche Rijn. Volgens hem hadden twee andere mannen het op hem gemunt omdat hij homoseksueel is en omdat hij ze aansprak op hun gedrag: ze zaten foto's van hem te maken.
Hij is er nog steeds kapot van en Bram kan nog steeds nauwelijks bevatten wat hem is overkomen: "Ik zat gewoon in de bus, ik kwam van een ziekenhuisbezoekje in het Diakonessenhuis en ging met de bus vanaf het station naar huis. Bij de halte Hasebroekstraat op de Vleutenseweg begon het. Twee mannen begonnen met flits foto's van me te maken."
Daar had Bram geen zin in en dat gaf hij ook aan bij de twee: "Waarom doe je dat?", vroeg ik. "Wil je hier mee ophouden? Ik ben hier niet van gediend!"

SCHELDEN

De twee, volgens Bram Nederlandse Marokkanen, stopten niet met het maken van foto's. Ook gingen ze in het Arabisch naar hem schelden. Volgens hem riepen ze 'kankerhomo' naar hem. "Ik heb met veel Marokkaanse leerlingen op school gezeten, ik versta dat wel." Bram en een andere passagier zochten nog hulp bij andere inzittenden in de bus, maar kregen nul op het rekest.

MISHANDELING

Een paar haltes verder, op de Eerste Westerparklaan, stapte een van de mannen uit. Bij het uitstappen werd Bram geraakt. Niet per ongeluk, volgens hem. "Ik kreeg echt een flinke elleboog in mijn ribbenkast", zegt Bram, die nu nog aan de ibuprofen en paracetamol zit.
Ook is hij nog bang: "Ik moet straks weer met de bus. Het voelt echt heel anders nu om er in te stappen."

BOSJE BLOEMEN

Bram heeft intussen contact gehad met vervoerder U-OV. Volgens hem vinden ze het heel erg en doen ze echt hun best: "Ze willen het ook gaan oplossen en werken ook echt supernetjes mee. En ik heb een bosje bloemen gehad."
Maandag gaat Bram aangifte doen. De politie is op de hoogte van het incident.
Bram is niet de echte naam van het slachtoffer. Zijn echte naam is bekend bij de redactie van RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.